top of page
Tanıtılan Yazılar

Yerel İştirakçiler Toplantısı Gerçekleştirildi


Taşev Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği'nin düzenlediği 23.02.2016 tarihli iştirakçiler toplantısı; Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı'ndan katılımcılarla gerçekleştirildi.

Toplantıda proje faaliyetleri , proje süreci ve işleyişi gibi temel noktalar ele alınırken, toplantı yeni fikirlere de ev sahipliği yaptı.

Ülkemizdeki mevcut yasalar yenilenebilir enerji için yeterli değil. Güneş enerjisi ile ısı üretimi için yasal düzenleme hala mevcut olmamasına rağmen yaygın bir konumda. Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimine dönüldüğü takdirde yasalar devreye giriyor ve yaygınlığını en az limite indiriyor. Yasal düzenlemenin bu konu ile ilgili oluşması üzerine tartışıldı.

Ülkemizin iklimine benzer bir iklime sahip olan ülkelerden biri İspanya, yenilenebilir enerji konusunda ileri düzeyde bulunmaktadır. Toplantıda, İspanya'nın da yurtdışı ziyaretleri arasına dahil edilebilmesi konuşuldu.

Proje kapsamında düzenlenecek olan Yenilenebilir Enerji için Girişimcilik kursundan ziyade enerji yöneticisi eğitimi düzenlenerek ilimize enerji yöneticilerini kazandırabileceğimiz, ülkemizde bu alanda ciddi bir açık olmakla beraber her firmanın enerji yöneticisi bulundurması zorunluluğu doğmasından dolayı YGEM'in bu konuda destek verebilirliği masaya yatırılan bir başka konuydu.

Yenilenebilir enerji alanını ülkemizde ve ilimizde birçok kurum bilmediği için bu alanın yaygınlaştırılması üzerine tartışıldı ve ReCoopGreen projesinin ilimizdeki yaygınlaştırmada önemli bir etken sağladığı vurgulandı.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
No tags yet.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page