top of page
Tanıtılan Yazılar

Macaristan Çalışma Ziyareti Gerçekleştirildi


Sivil Toplum Diyaloğu IV İşletme ve Sanayi Politikası Hibe Programı kapsamında Taşev Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği tarafından hazırlanan, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, İpek Yolu Kalkınma Ajansı iştirakçiliği, Flora and Fauna of North Hungary Foundation ortaklığıyla yürütülen TR/2011/0135.15-07/01 referans numaralı Yenilenebilir Enerji için Sürdürülebilir Ortaklık Projesi çerçevesinde, Macaristan’ın Yeşil Kent kategorisinde yer alan Miskolc şehrine çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Gaziantep Valiliği temsilcileri, Gaziantep Üniversitesi araştırma görevlileri, İpekyolu Kalkınma Ajansı uzmanları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve Taşev Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen program çerçevesinde; Miskolc Holding, Bay Zoltan Uygulamalı Araştırma Şirketi, Avalon Park ve çok sayıda katı atık yönetim tesisine gidilerek bilgi alış verişinde bulunuldu.

MISKOLC HOLDING

Miskolc Holding Yerel Yönetim Şirketi kentteki en büyük sermayeli kuruluşlardan biridir. Şirketin misyonu yerel düzeyde ekonomik kalkınmayı sağlayarak kentte yaşam kalitesini yükseltmektir. Mikolc Holding bölgede ısınma, su ve kanalizasyon hizmetleri, katı atık yönetimi, yerel ulaşım ve kentsel alanda parkların oluşturulması vb. Alanlarda hizmet sağlayan 11 bağımsiız şirketten oluşmaktadır. Şirketin tamamı Miskolc Belediyesine aittir. Miskolc holding kentin stratejik hedefleri doğrultusunda kurumlara yönelik stratejik rehberlik hizmeti verir, işbirlikleri geliştirir, yasal uygulamaların çerçevesini oluşturur ve girişimleri destekler. Doğal çevrenin korunması ekseninde gerçekleştirilen bu faaliyetlere kurum ve kişilerin katılımı teşvik edilmektedir. Yapılan çalışmalar proje yaklaşımı ile yerel kaynakların ve AB fonlarının kullanımı yoluyla finanse edilmektedir.

BAY ZOLTAN

Bay Zoltan Kar Amacı Gütmeyen Uygulamalı Araştırma Ltd Şirketi Budapeşte, Miskolc, Eger ve Tatabánya şehirlerinde faaliyet gösteren uygulamalı araştırma kurumudur. Miskolc Bay Zoltan Mühendislik Bölümü malzeme bilimleri: Yapısal ve işlevsel malzemeler geliştirilmesi ve karakterizasyonu, birleştirme ve işleme teknolojilerinin geliştirilmesi, kaplama ve yüzey teknolojilerinin gelişmesi, endüstriyel lazer teknolojileri geliştirme ve hizmetler (özel ekipman ve kaynak, kesme, yüzey işleme ve 3D işleme için özel teknolojilerin geliştirilmesi), sayısal modelleme ve mühendislik yapıları ve bunların parçalanma süreçlerinin incelenmesi, başarısızlık analizi ve malzeme test yöntemlerinin geliştirilmesi alanlarında hizmet vermektedir.

Makine mühendisliği alanında, sayısal modelleme ve yapıları, ürün ve üretim teknolojilerinin tasarımı, operasyonel güvenlik analizi, risk yönetimi, yaşam döngüsü analizi, tasarım, modelleme ve ulaşım, üretim, atık yönetimi, afet yönetimi, lojistik sistemlerin optimizasyonu, Eko-tasarım, ürünlerin yaşam döngüsü analizi gerçekleştirilebilmektedir.

AVALON PARK

Avalon Park Miskolc sınırları içerisinde doğal bir atmosferde kurulmuş çevre dostu bir turistik tesistir. Tesis içerisinde ormanda elektrikli go-kart, ahşap konaklama, dinlenme, konferans ve toplantı mekanları, organik gıda restorantları yer almaktadır. Tesis Miskolc kalkınma stratejisine uygun olarak sürdürülebilir yaşam tarzına uygun olarak inşa edilmiştir.

MISKOLC BÖLGESEL KATI ATIK YÖNETİMİ TESİSİ (RDF- Refused Derived Fuel)

Miskolc Bölgesel Katı Atık Yönetim Tesisi , atık hammaddeden elektrik üreten bir tesistir.


Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
No tags yet.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page