top of page
Tanıtılan Yazılar

Danimarka, Almanya ve Hollanda yapay enerji adası oluşturacak

Kuzey ve kuzeybatı Avrupa ülkeleri Danimarka, Almanya ve Hollanda, rüzgar enerjisi üretilen Kuzey Denizi'nde yapay enerji adası oluşturacak.

Danimarka Enerji Nakil Sistemi işletmeci firması Energinet.dk ile Hollanda ve Almanya'daki firma TenneT'nin Kuzey Denizi'nde yapay bir enerji adası oluşturma konusunda anlaştığı belirtiliyor.

Projenin fizibilite çalışmalarını başlatmak üzere 23 Mart'ta imza atmaları beklenen enerji nakil şirketlerine göre, yeşil enerji üssü olması planlanan yapay ada için derinliği daha az ve yüksek rüzgar kapasitesi ile Kuzey Denizi en ideal yer durumunda.

İngiltere'nin doğu kıyısından 100 kilometre açıkta olacağı iddiaları konuşulan yapay adanın limanı olacağı ve açık denizde kurulmakta olan rüzgar türbinleri için malzeme taşıma masraflarını düşüreceği belirtiliyor.

Danimarka, Hollanda ve Almanya, Avrupa'daki rüzgar enerjisi üretiminde en önde gelen ülkeler durumunda. Özellikle Danimarka yılın bazı günlerinde ülkedeki elektrik üretiminin tümünü rüzgar türbinlerinden karşılama potansiyeline sahip.


Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
No tags yet.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page